Ինգա Լևոնի Բազուկյան
Կենսագրություն
Կրթություն
1992 - 1997 թթ. Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, դիպլոմ

Գիտական աստիճան
2008 թ., կ.գ.թ.: «Բուսական (Helianthus tuberosus L.) և խմորասնկային (Rhodotorula aurantiaca KM-1) ֆենիլալանին - ամոնիակ-լիազի համեմատական բնութագիրը և սպիտակուցի կիրառման հնարավորությունները» 03.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա»

Աշխատանքային փորձ
2006 թ-ից մինչ այժմ Ասիստենտ Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, Մանրէաբանության, բույսերի և մանրէների կենսատեխնոլոգիայի ամբիոն
1998 - 2010 թթ. Գիտաշխատող Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, Մանրէաբանության, բույսերի և մանրէների կենսատեխնոլոգիայի ամբիոն

Կարդացվող դասընթացներ
Մանրէաբանություն և վիրուսաբանություն, Կենսակատալիզատորների կիրառությունը կենսատեխնոլոգիայում, Գյուղատնտեսական մանրէաբանություն, Մանրէների երկրորդային մետաբոլիտներ, Բժշկական մանրէաբանություն, Կիրառական կենսաբանության ձեռքբերումները – Ժամանակակից կենսատեխնոլոգիայի բաժինները, Գյուղատնտեսական կենսատեխնոլոգիա, Սննդի մանրէաբանություն, Մանրէական տեխնոլոգիաներ

Գիտական հետաքրքրությունների շրջանակը
Կենսատեխնոլոգիա, կենսաքիմիա, մանրէաբանություն, մոլեկուլային կենսաբանություն, գենետիկական ճարտարագիտություն

Մասնակցությունը դրամաշնորհների
1. Բարձրագույն կրթության ոլորտում միջազգային համագործակցության նորվեգական կենտրոնի կողմից տրամադրվող CPEA-2011/10081 դրամաշնորհի մասնակից, 2011 թ-ից մինչ օրս
2. 159340-TEMPUS-ES-TEMPUS-JPCR «Կիրառական կենսաբանություն» մագիստրոսական ծրագրի մասնակից, 2010 թ-ից մինչ օրս
3. «Danisco Cultor Company», Միլվոկե, ԱՄՆ և Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, Բույսերի և մանրէների կենսատեխնոլոգիայի ամբիոն «Հայաստանի տարբեր մարզերի մածուններից անջատված կաթնաթթվային բակտերիաների հավաքածուի ստեղծումը»
4. Կենսաբազմազանության 4րդ Ազգային Հաշվետվության պատրաստում, UNDP
5. NATO-ի ծրագրեր անվտանգություն գիտության միջոցով, Գիտությունը հանուն խաղաղության «Կաթնաթթվային բակտերիաներով ստացված մթերքների հակաբակտերիական և ցածրալերգեն հատկությունների ուսումնասիրությունը» SFP 982164

Լեզուներ
Հայերեն, Ռուսերեն, Անգլերեն

Մասնագիտական անդամակցություն
Կենսատեխնոլոգների Հայկական Ասոցիացիա
Կենսաքիմիկների Հայկական Ասոցիացիա
Մանրէաբանների Հայկական Ասոցիացիա

Պարգևներ
2010 թ. լավագույն գիտական աշխատանքի և ներկայացման համար Կենսատեխնոլոգների Հայկական Ասոցիացիաի կողմից կազմակերպված գիտաժողովում «Երիտասարդ գիտնականների ներուժը կենսատեխնոլոգիայում»
2009 թ. լավագույն ինտերնետային ներկայացման համար «Էկոլոգիական, Արտադրական և Կիրառական Մանրէաբանություն» Միջազգային կոնֆերանսում, (BioMicroWorld2009), Լիսաբոն, Պորտուգալիա
2007 թ. լավագույն գիտական աշխատանքի համար Հայաստանի Ազգային Ակասդեմիայի Բունիաթյանի անվան Կենսաքիմիային ինստիտուտի և Կենսաքիմիկների Հայկական Ասոցիացիայի կողմից կազմակերպված երիտասարդ գիտնականնների գիտաժողովում

Ինգա Լևոնի Բազուկյան

Դոցենտ | Կենսաբանության ֆակուլտետ - Կենսաքիմիայի, մանրէաբանության և կենսատեխնոլոգիայի ամբիոն
 
 

Գիրք/Book

Թռչունյան Ա. Հ., Փանոսյան Հ. Հ., Բազուկյան Ի. Լ., Մարգարյան Ա. Ա., Պոպով Յու.Գ.

Մանրէաբանության լաբորատոր աշխատանքներ | Ուսումնամեթոդական ձեռնարկ, Երևան, ԵՊՀ հրատարակչություն, 316 էջ
 

Հոդված/Article

I. Bazukyan, L. Matevosyan, A. Toplaghaltsyan, A. Trchounian

Antifungal activity of lactobacilli isolated from Armenian dairy products: an effective strain and its probable nature | AMB Express. 2018, 8, 87, 1-8 pp. |

Ի. Լ. Բազուկյան

Identification and comparative characterization of new lactic acid bacteria isolated from Armenian dairy products by phenotypic and molecular methods (Հայաստանի կաթնամթերքից մեկուսացված նոր կաթնաթթվային բակտերիաների շտամների նույնականացումը ֆենոտիպային և մոլեկուլային եղանակներով և դրանց համեմատական բնութագիրը) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 45-51 |

Արշալույս Վերդյան, Ինգա Բազուկյան, Արմեն Թռչունյան

Հայաստանի թթու դրած բանջարեղենից մեկուսացված կաթնաթթվային բակտերիաների հակաբակտերիական ակտիվությամբ օժտված բաղադրիչների որոշ հատկությունները | ԵՊՀ ՈՒԳԸ գիտական հոդվածների ժողովածու: 2017, 1.5(22), էջ 147-156 |

Anna Toplaghaltsyan, Inga Bazukyan, Armen Trchounian

The effects of different carbon sources on the antifungal activity by lactic acid bacteria | Current Microbiology. 2017, 74, pp. 168-174

S. Grigoryan, I. Bazukyan, A. Trchounian

Aggregation and Adhesion Activity of Lactobacilli Isolated from Fermented Products In Vitro and In Vivo: a Potential Probiotic Strain | Probiotics and Antimicrobial Proteins. 2017, Online 29 Apr, pp. 1-8
1   2   3   4   5   6  |  Տեսնել բոլորը
 

Թեզիս/Thesis

Bazukyan I., Agabekyan N., Popov Yu., Trchounyan A.

Creation of new ferments with lactic acid bacteria from dairy products of different regions of Armenia | ISTC Conference «Modern State of Biotechnological Developments and Ways of Their Commercialization», Yerevan, Armenia, 2012, p. 59-60

Bazukyan I., Popov Yu., Trchounyan A.

Some properties of lactic acidnbacteria isolated in Armenia | ISTC International conference: «Bacteriophages and Probiotics–Alternatives to Antibiotics», Tbilisi, Georgia, 2012, p. 106

Агабекян Н.Г., Мовсесян И.А., Базукян И.Л., Мадоян Р.А.

Разработка нового пробиотического препарата, включающего молочнокислые бактерии, выделенные из различных экологических ниш Армении | 13-я международная пущинская школа-конференция молодых ученых «Биотехнология наука XXI века», 2009, стр. 156

Bazukyan I., Ahabekyan N., Madoyan R., Dalgalarrondo M., Chobert J.-M., Popov Yu., Haertlé T.

Study of cell envelope proteinase systems of natural isolated thermophilic lactobacilli | Book of abstracts, III International conference on environmental, industrial and applied microbiology, BioMicroWorld, in book «Microorganisms in Industry and Environment. From scientific and industrial research to consumer products», p. 353, 2009

Tkhruni F.N., Karapetyan K.J., Hakobyan A.S., Karapetyan Yu.I., Bazukyan I.L., Popov Yu.G.

Study of antimicrobial products of lactic acid bacteria | Section “Biotechnology for food industry and Agriculture” in the International Conference “State-of the-Art Biotechnology in Armenia & ISTC contribution”, Armenia, Tsakhkadzor, 28 September - 2 October, 2008, p. 230
1   2   3   4   5  |  Տեսնել բոլորը