Կարինե Մարտինի Գրիգորյան
Կենսագրություն
Կրթություն
Ռուսաստանի Սննդի Ինստիտուտ «Միկոտոքսինների անալիզի լաբորատորիա» 1984 - 1990 թթ.
Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, Հայցորդ, 1981 - 1984 թթ.
Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, 1976 - 1980 թթ
Թբիլիսիի մանկավարժական ինստիտուտ, 1972 թ.

Գիտական աստիճան
Կենսաբանական գիտությունների թեկնածու, Թեմա «Կենդանական ճարպերի միկոբիոտան և նրանց տոքսիկությունը», 25.05.1990թ., Մոսկվայի Լոմոնոսովի անվան Պետական Համալսարան

Աշխատանքային փորձ
2003 թ-ից առ այսօր ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, ավագ գիտաշխատող
2015 թ-ից առ այսօր GHI դեսպան Հայաստանում
2014 թ-ից առ այսօր Միկրոմիցետների և միկոտոքսինների աշխատանքային խմբի ղեկավար GHI-ում
2013 թ-ից առ այսօր Ստանդարտների Ազգային ինստիտուտ, Մսի, թռչնամսի, ձկան տեխնիկական հանձնաժողովի ղեկավար
2012 - 2014 թթ. Ամերիկյան Համալսարան, Հակոբյանի անվան էկոլոգիական կենտրոնի գիտ.աշխատող
2010 թ-ից առ այսօր EHEDG- Հայաստան տարածաշրջանային բաժանմունքի և «Սննդի գիտության և տեխնոլոգիաների Հայկական միավորում» նախախագահ
2000 - 2005 թթ. USDA- Marketing Assistance Program (USDA-MAP), գիտաշխտող
1996 - 2003 թթ. ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, գիտաշխատող
1998 - 2002 թթ. “Euroterm- Noyan“, լաբորատորիայի վարիչ
1998 - 2202 թթ. Արտաշատի պահածոների գործարան, լաբորատորիայի վարիչ
1994 - 1999 թթ. Ստանդարտների Ազգային ինստիտուտ, սննդի մանրէաբանական անվտանգության բաժնի ղեկավար
1981 - 1991 թթ. ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, կրտսեր գիտաշխատող

Կարդացվող դասընթացներ
2016 թ-ց առ այսօր Սննդի մանրէաբանություն և հիգիենա; Սննդի թունաբանություն; Սննդի քիմիական աղտոտիչներ, ԵՊՀ, քիմիական ֆակուլտետ
2010 - 2011 թթ. Սննդի անվտանգություն, ՀՀ Գիտությունների Ազգային Ակադեմիա
2006 - 2010 թթ. Սննդի մանրէաբանություն, Սննդամթերքի կենսաանվտանգություն, Միկոտոքսիկոլոգիա,ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ
1990 - 1999 թթ. Սննդամթերքի անալիզի մեթոդները ԵՊՀ

Գիտական հետաքրքրությունների շրջանակը
Սննդամթերքի որակ և անվտանգություն, ՍնկաբանությունՍննդամթերքի մանրէաբանություն

Անդամակցություն
Global Harmonization Initiative (GHI) դեսպան 2015 թ-ից առ այսօր
EUROFINS-ի գիտական կոմիտեի անդամ 2011 թ-ից առ այսօր
“New Food” ամսագիր, խմագրության անդամ
EFFoST (European Federation of Food Science &Technology)անդամ 2010 թ-ից առ այսօր
HIC (Honey International Commission) անդամ 2009 թ-ից առ այսօր
Member of Society of Consumer Protection of Armenia
Slovak Journal of Food Science, Editorial Board

Մասնակցությունը դրամաշնորհների
2014 - 2016 թ. State Committee of Science, Armenian-Belarus grant: -Comparative studies of microbial flora of trout aquaculture for developing of rapid identification methods in Armenia and Belarus‖, 13PБ-032, Principal investigator
2014 - 2017 թթ.Grant SUAFRI-EPC- Supporting the Uptake of Agri-Food Research Results into Innovation with EPC countries, 609553,FP7-INCO-2013-9, CCA.
2013 թ. Grant The 4th MoniQA International Conference in Budapest, Hungary, 26 February - 01 March 2013
2012 թ. Grant 4th European Networking Event, S&T Int. Cooperation Network for Central Asian and South Caucasus Countries (IncoNet CA/SC), 8 - 9 March, 2012 Dusseldorf, Germany
2012 թ. EHEDG Subgroup -Fish Processing‖, 15October, Barcelona, Spain
2010 թ. National Scholarship Program of the Slovak Republic in frame SAIA Program, post-doctoral scholarship, researcher.
2008 թ. National Scholarship Program of the Slovak Republic in frame SAIA Program, post-doctoral scholarship.
2008 թ. State Committee of Science, grant: Mycotoxicological Risks assessment during processing spices and medicinal plants; 0611 Principal Investigator
2007 թ. USDA-CARD, grant -XIIth International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, May 21-25, 2007 Istanbul, Turkey
2007 թ. ANSEF grant: 2007- 07-82-NS-biotech: Unraveling Synergism between Bioactive Compounds in Sour Cherries, Principal investigator
2006 թ. FAO: Codex Alimentarius, grant: 38th session Codex Committee on Food Additives and Contaminants, 24 – 26 April, 2006, The Hague, The Netherlands
2006 թ. NFSAT TG 2006/13 - 2006 EFFoST Annual Meeting/Total Food: Sustainability of the Agri-Food Chain, The Hague, The Netherlands, 7-9 November
2005 թ. State Committee of Science, grant: Mycotoxicological Risks assessment during processing spices and medicinal plants,063; Principal Investigator
2005 թ. FP6/FP7 grant: Enjoy & Train East European Co-operation Network for International Joint Training in FP6/FP7 Food Quality and Safety for EU-Kazakhstan-Russia-Ukraine-Armenia-Belarus Countries, Researcher
2005 թ. ANSEF grant: 2005–05-NS-biotech-81: Tart Cherries as a Possible High Source of Antioxidants, Principal investigator
2004 թ. ANSEF grant: 2004-04-NS-botech-88-27: Hawthorn (Crataegus spp.) as a Possible High Source of Bioactive Compounds, Principal investigator

Լեզուներ
Հայերեն, ռուսերեն, անգլերեն

karina@ysu.am

Կարինե Մարտինի Գրիգորյան

Ավագ գիտաշխատող | Կենսաբանության ֆակուլտետ
 
 

Գիրք/Book

Grigoryan K.

Regulating Safety of Traditional and Ethic Foods | Chapter 12, Safety of honey, Elsevier, 2016, p. 217-243.
 

Հոդված/Article

К. Григорян, Л. Акопян, В. Овсепян, М. Саргсян

Микологическая безопасность черного чая в смеси с чабрецом | Инновационное развитие экономики, 2020, II, c. 24-32

Grigoryan Karine, Grigori Badalyan, Levon Nersisyan, Levon Tavadyan, Mariam Sargsyan

Inactivation kinetics of Escherichia coli and Staphylococcus aureus by a Hydrogen Peroxide based disinfectant | Journal of Hygienic Engineering and Design (JHEDG), 2018, v. 23, p. 8-11. (SCOPUS)

M. Ginovyan, V. Hovsepyan, M. Sargsyan, K. Grogoryan, A. Trchounian

Antibiotic resistance of Pseudomonas species isolated from Armenian fish farms | Труды ВНИРО. 2017, 167, стр. 163-173 |

Григорян К. М., Саргсян М. П.

Влияние видов рода Pseudomonas spp. на микробиологическое качество и безопасность переработанной аквакультуры форели в производственных условиях | Հայաստանի կենսաբանական հանդես, 1 (69), 2017.Հատոր LXIX, Հատուկ համար, Կենսաքիմիկոսների հայկական ասոցիացիա, Գիտավողով II , Հայ կանանց նոաճումները կենսաբանական գիտությունների ոլորտում, Հոկտեմբեռի 11 – 13, 2017, Երևան, Հայաստան, ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատարակչություն, էջ 35-39

Hakobyan L. L., Grigoryan K., Trchounian A. H.

Микобиота культуры красного перца на разных стадия вегетации и обработки | Հայաստանի կենսաբանական հանդես, 1 (69), 2017. Հատոր LXIX, Հատուկ համար, Կենսաքիմիկոսների հայկական ասոցիացիա, Գիտավողով II, Հայ կանանց նոաճումները կենսաբանական գիտությունների ոլորտում, Հոկտեմբեռի 11 – 13, Երևան, Հայաստան, ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատարակչություն. էջ 113-117
1   2   3   4   5   6   7   8  |  Տեսնել բոլորը
 

Թեզիս/Thesis

Karine Grigoryan, Lusine Hakobyan, Mariam Sargsyan, Varduhi Ovsepyan

Assesment of contamination of dried thyme by aflatoxigenic fungi in period from 2012 to 2017 | 1st GHI World Congress on Food Safety and Security. 2019, p. 88 |

G. Badalyan, Grigoryan K., H.Werner Bellin, E. Bugge, Thorkell H. Halldorsson, Stefan Hamacher, Tadeusz Matuszek, Torsten Rusko, Roger Scheffler, Hein Timmerman, Ray Tomsett, Peter Uttrup Sanja Vidaček

Hygienic design requirements for processing of fresh fish | Guideline EHEDG: Doc.49, p. 44, 2017

Grigoryan K., Sargsyan M.

The Antibacterial Activity of Armenian Bee Pollen against Foodborne Pathogenic Bacteria | Apimondia 2013, International Congress, September 29 –Octpber 4, Ukraine, Kyiv, 2013, p. 145

Grigoryan K., Mohácsi-Farkas Cs., Badalyan G., Haruthunyan A., Sargsyan M.

Comparative studies on biocidal activity of nano-silver and peroxyacetic acid against growth of food spoilage yeasts prevalent in juice industry | The Second North and East European Congress on Food, Kyiv, NEEFood-2013, p. 147

Karine Grigoryan, Mariam Sargsyan, Lusine Hakobyan, Grigor Badalyan

Inhibition activity of ethanol extracts of propolis (EEP) against mycotoxigenic fungi | Int.Conference HIC meeting in Greece, Crete, 5-7 April, 2010, p.255
1   2   3  |  Տեսնել բոլորը